Leraren Imeao beraden zich over herstructureringscommissie
12 Aug 2013, 06:00
foto
Wilgo Valies, voorzitter BvL.


Leraren van het Imeao komen dinsdag bijeen om een besluit te nemen over de ontbinding van de commissie herstructurering. Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en lid van deze commissie, zegt dat woensdag een brief is ontvangen van minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling. “In de brief worden wij medegedeeld dat de commissie wordt ontbonden en dat er een nieuwe structuur komt”, zegt Valies.

Adhin zei aan Starnieuws dat alle onderwijscommissies slechts onder een ‘Implementation Program Unit’ van het ministerie komen te staan. Valies geeft te kennen dat bij het aantreden van Adhin de commissie herstructurering Imeao-onderwijs’ een brief heeft geschreven aan de bewindsman om ontvangen te worden. “Pas drie weken daarna werden wij ontvangen. Wij hebben de minister van alles op de hoogte gesteld over de commissie en welke problemen er zijn. Ook hebben wij gevraagd dat die problemen op tijd worden verholpen voordat het nieuwe schooljaar begint. Afgelopen woensdag kregen we prompt een brief dat de commissie wordt ontbonden en onder een nieuwe structuur valt”, legt Valies uit.

Volgens Valies heeft de commissie, in tegenstelling tot wat Adhin zegt, behoorlijk kwaliteitswerk geleverd en steeds rapportage gedaan over de ontwikkelingen. “Het gaat om gezaghebbende mensen in de commissie die hard hebben gewerkt en hun sporen hebben verdiend. Zo zou de minister niet met deze mensen moeten omgaan”. De BvL-voorzitter stelt niet vooruit te willen lopen op het resultaat van de vergadering van dinsdag, maar zegt dat deze zaak wel heel serieus wordt opgevat door de leraren.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May