DNA-leden voor tweede maal geconvoceerd
12 Aug 2013, 10:00
foto


De Nationale Assemblee komt dinsdag in huishoudelijke en openbare vergadering bijeen. Deze agenda zou de vorige week maandag worden afgewerkt, maar er waren niet genoeg leden aanwezig om rechtmatig te kunnen vergaderen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons was genoodzaakt de bijeenkomst te verdagen.

Ook assembleeleden van de coalitie hadden geen zin in vergaderen de vorige week. Enkelen hadden afgezegd, omdat ze ruimte wilden hebben om Ied-ul-Fitre voor te bereiden. Hiervoor was er niet genoeg begrip. Een van de belangrijke agendapunten die Simons al twee weken wil afronden, is het goedkeuren van handelingen van de Rekenkamer die gepleegd zijn in de periode 2008 tot en met 2011. Deze hebben geen wettelijke basis.

Het wetsontwerp voor opvanginstellingen en de toetreding tot de Internationale Tropical Timber Agreement, staan opnieuw op de agenda. Naast de huishoudelijke vergadering, zijn twee openbare vergaderingen gepland. De openbare vergadering is uitgeschreven voor 12.30 uur. Het parlement zal na deze week lange tijd niet kunnen vergaderen door buitenlandse reizen die op het programma staan en door de vakantieperiode.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May