Huize Mijnzorg krijgt geld en internet van Digicel
08 Aug 2013, 02:00
foto
Hans Lute, CEO van Digicel Suriname, overhandigt de symbolische cheque aan de penningmeester van stichting Mijnzorg, Stanley Boldewijn en commissaris Ismen Boldewijn. (Foto: Digicel Suriname)


Digicel Suriname heeft SRD 75.000 gedoneerd aan stichting Mijnzorg, een tehuis voor kinderen die geïnfecteerd zijn met het HIV-virus. Het geld zal gebruikt worden voor renovatie van het tehuis en aankoop van huishoudelijke apparaten en speelgoed. De symbolische cheque is overhandigd door Hans Lute, Chief Executive Officer (CEO) van Digicel Suriname.

Lute had nog een verrassing voor de stichting: Digicel zal het tehuis op korte termijn voorzien van internetfaciliteiten. Stanley Boldewijn, penningmeester van de stichting en de stichtingscommissaris Ismen Boldewijn waren aanwezig bij de ceremonie, alsook verschillende vertegenwoordigers van Digicel Suriname. Stanley Boldewijn sprak namens de kinderen een dankwoord uit.

Professionele aanpak
In het tehuis verblijven 33 kinderen van 0 tot 17 jaar. De jonge bewoners zijn HIV-positief en hebben tevens last van psychotische klachten. Huize Mijnzorg is het enige tehuis dat deze kinderen opvangt. De stichting wil met een professionele aanpak, met een verplegend team en specialisten, de kinderen verzorgen en weerbaar maken voor de maatschappij. “Het lukt ons om deze doelen te realiseren en het werk voort te zetten met de hulp van personen en instanties zoals Digicel Suriname”, zei Boldewijn.

Lute was onder de indruk van het werk van de stichting. “Ik wens het bestuur van de stichting heel veel sterkte en succes toe en hoop dat de bijdrage van Digicel mede ertoe zal leiden dat de kwaliteit van het leven bij de doelgroep wordt verbeterd”, gaf hij aan.

Digicel heeft 12.8 miljoen klanten wereldwijd, verspreid over 30 markten in de Caribische regio, Centraal Amerika en de Pacific. Het bedrijf voert vele gemeenschappelijke projecten en initiatieven uit in haar marktlanden over de gehele wereld en heeft Digicel Foundations opgezet in Jamaica, Haïti en Papua Nieuw Guinea, gericht op educatieve, culturele en sociale ontwikkelingsprogramma’s, zegt het bedrijf in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May