Bewoners Charlesburg hopen dat bomen worden omgehakt
07 Aug 2013, 07:00
foto


Buurtbewoners van Charlesburg hopen dat de overheid nu maatregelen treft om de hoge bomen die er nog zijn om te hakken. Maandag heeft de woning van familie Dilai een behoorlijke schade opgelopen door een omgevallen boom. Deze bomen staan op een strook die domeingrond is. Buurtbewoners hebben vaak de aandacht gevraagd van Milieubeheer (Openbaar Groen), maar zonder het gewenste resultaat.

De bewoners vrezen dat door rukwinden meer bomen ontworteld kunnen raken. In deze periode van het jaar zijn de 'sibi busi's' bijzonder actief. Dan draait de wind naar verschillende richtingen. "Wij zijn bang dat een boom op ons huis kan vallen. Wij houden ons hart vast. Gisteren was er weer een flinke sibi busi en we waren bang", zegt een buurtbewoner aan Starnieuws.

"Nu is het kalf verdronken, maar de put wordt niet gedempt. Misschien moeten we het spreekwoord veranderen en zeggen dat als de koe verdronken is men de put gaat dempen", zegt een buurtbewoner cynisch. De mensen hopen dat nu echt tot actie overgegaan wordt. De buurtbewoners melden ook dat criminelen zich ook ophouden in de bossen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May