Politieagenten getraind in vuurwapenmarkering
06 Aug 2013, 14:30
foto
De start van de tweedaagse training vuurwapenmarkering. (Foto: KPS)


Tien politieambtenaren zijn vandaag begonnen met een tweedaagse training vuurwapenmarkering, verzorgd door Maria Lourdes Rincon en Florencia Raskovan, deskundigen van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). De agenten leren naast het hanteren van een vuurwapen markeringsmachine ook hoe zij data van de wapens moeten configureren en opslaan.

Het gaat om zowel legaal geïmporteerde als illegale vuurwapens die gemarkeerd zullen worden. Met de training helpt de OAS lidstaten bij het voorkomen en tegengaan van de illegale wapenhandel. De staten hebben zich bij de ‘Inter-American Convention against the Illicit Trafficking in Firearms, Ammunition, Explosives and Other Related Materials(CIFTA)’ gecommitteerd aan het tegengaan van deze handel.

De training is onderdeel van het project ‘Promoting Firearms Marking in Latin America and the Caribbean’. Dit project moet de deskundigheid ten aanzien van vuurwapenmarkering en dataverzameling van de wapens van de 31 landen in de regio vergroten. De trainingen zijn al in 25 landen gegeven. Ruim 200 personen in de regio zijn reeds getraind en ruim 250.000 vuurwapens gemarkeerd.

Dit project wordt gefinancierd door de Verenigde Staten van Amerika, maar wordt sinds 2009 uitgevoerd door de OAS Department of Public Security, zegt de voorlichting van politie. Eerder dit jaar, in mei, hebben de OAS secretaris generaal Albert Ramdien en de toen plaatsvervangend korpschef commissaris Agnes Daniel de overdrachtsdocumenten van de machine ondertekend en is daarbij de machine overgedragen aan het Korps Politie Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May