Korpschef: Criminaliteit vertoont dalende trend
05 Aug 2013, 11:45
foto
Bron: KPS


Het ministerie van Justitie en Politie zal de veiligheid opvoeren. Dit mede met het oog op de vakantiedrukte. De politie zal extra maatregelen treffen en de controle in het verkeer zal worden opgevoerd. Op basis van statistieken die gepresenteerd zijn op een persconferentie vandaag, wordt geconcludeerd dat de criminaliteit over het algemeen aan het dalen is.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zei dat "het kort termijnbeeld van overvallen, waarbij vuurwapens worden gebruikt, een stijging vertoont". De politie heeft genoeg mogelijkheden en middelen om trefzeker op te kunnen treden. Op de persconferentie zaten ook aan minister Edward Belfort van Justitie en Politie en brandweercommandant Cecil Waal.

De inbraakcijfers zijn redelijk stabiel of dalen, deelt de politiechef mee. Hij merkt op dat de gekwalificeerde diefstallen stijgen op langere termijn, maar in 2013 een stabiele lichtelijk dalende trend vertonen. "Er is onvoldoende bewijs dat de recent geregistreerde toename van het gebruik van vuurwapens bij overvallen een structureel karakter heeft", zegt Tjin Liep Shie. Hij stelt dat waakzaamheid geboden is. Minister Belfort riep de mensen die zich op het verkeerde pad bevinden, opnieuw op om in het gareel te lopen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May