NPS-voorzitter: President trek uw pyjama uit
04 Aug 2013, 16:00
foto
Gregory Rusland op het NPS-podium vanmiddag.


De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, vindt dat president Desi Bouterse zijn pyjama moet uittrekken. Bouterse vroeg dat ooit aan president Ronald Venetiaan. Volgens Rusland heeft Bouterse nu de pyjama aangetrokken, want hij merkt niet dat mensen het heel moeilijk hebben. De goederen worden duurder en mensen komen niet uit met hun geld. Volgens hem is het vakantiegeld nu al op.

Rusland leverde op het congres van de NPS vandaag in Grun Dyari veel kritiek op de regering. Volgens hem wordt er slecht beleid gevoerd. Hij haalde tal van voorbeelden aan om zijn stelling te onderbouwen. Rusland merkte op dat SGS-controle is ingevoerd, wat het land veel geld kost. Binnen de kortste keren bleek dit niet te werken. De zaak was slecht voorbereid en moest worden teruggedraaid.

"We praten niet over de 18.000 woningen die gebouwd zouden worden. Over de brug over de Corantijn- en Marowijnerivier, over de fly overs", zei Rusland. Hij haalde aan dat de vorige minister van Openbare Werken alle geld op de begroting opgemaakt heeft. De nieuwe minister Rabin Parmessar komt doodleuk met een suppletoire begroting, die haast even groot is. De NPS-voorzitter had het ook over de ontheffingen op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling door minister Ashwin Adhin. Pertjajah Luhur is hiertegen in het geweer gekomen en vraagt de president om de maatregel terug te draaien. Daarop zegt de minister dat hij over alles afstemt met de president. "Wie praat hier nu de waarheid?"
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May