Xiomara Getrouw wint 'High Heel Run'
04 Aug 2013, 04:00
foto
Xiomara Getrouw wint de race op hoge hakken.


Xiomara Getrouw heeft de eerste 'High Heel Run' in Suriname gewonnen. Gekleed in een rood-zwart corset en panty's, sprintte zij op hakken in nog geen 15 seconden over een afstand van 80 meter in de Domineestraat naar de finish. De 'High Heel Run' is onderdeel van het 'Diva's Only Event' gehouden door Shared Vision. Het evenement is bedoeld om vrouwen in de watten te leggen en op een ludieke manier aandacht te vragen voor stichting 'Stop Geweld Tegen Vrouwen'.

Zestig dames hebben meegedaan aan de race. Er werd gerend op hakken vanaf acht centimeters. De hardloop liep voor enkele dames niet zo goed af. Drie deelnemers struikelden en een ander werd door haar schoen in de steek gelaten.
"Dat is de symboliek van de race", gaf Lucille Deekman, één van de oprichters van Shared Vision, aan. "De dames zijn weer opgestaan. En daar gaat het om, wij zijn sterke vrouwen. Wij staan altijd weer op!"

Diva vrijlaten
De inschrijfgelden van het evenement gaan naar stichting Stop Geweld tegen Vrouwen. "De werkwijze van deze stichting heeft ons erg aangesproken", licht Deekman toe. "Ze vangen niet alleen de vrouwen op, maar werken ook aan haar partner om herhaling van misstanden te voorkomen." De race op hakken is niet nieuw benadrukt Deekman. Dit evenement wordt overal op de wereld gehouden en de thema's verschillen per wedstrijd.

Er is een prijzenpot ter waarde van SRD 10.000 ter beschikking gesteld voor de winnaar. Xiomara Getrouw ontving ter plekke van Godo Bank een bankrekening met als eerste inleg US$ 500. De andere prijzen werden later op de avond tijdens het 'Diva's Only Event' uitgereikt. "Wij laten op deze avond de 'diva' die in elke vrouw zit vrij. Het komt nog te vaak voor dat die 'diva' onderdrukt of weggeslagen wordt." Voor de race is SRD 45 gevraagd als inschrijfgeld en voor het 'Diva Only Event' SRD 150.
Shared Vision heeft als doel de 'High Heel Run' en het 'Divas Only Event' jaarlijks te organiseren.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May