Somohardjo: Uur van de waarheid aangebroken
03 Aug 2013, 16:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vindt dat nu het uur van de waarheid is aangebroken. President Desi Bouterse heeft tegenover de partijtop gesteld dat hij niet op de hoogte is van de ontheffing van Kenneth Karijomengolo, onderdirecteur administratieve diensten en Hendrik Jamaloodin van de Technische Diensten. Minister Ashwin Adhin (Onderwijs en Volksontwikkeling) beweert in de Ware Tijd dat hij niets doet zonder de president.

Somohardjo zegt aan Starnieuws niet te twijfelen aan het woord van de president. Hij heeft tot nu toe ook niet ervaren dat Bouterse leugens verkondigt. "De president heeft ons gezegd dat hij niet op de hoogte is. Ook de raad van ministers weet er niks van. Het is de president die de ontheffingsresolutie moet tekenen. Als hij achteraf op de hoogte is gesteld, dan is dat wat anders. Maar tot woensdagavond wist hij er niks van", benadrukt de politicus.

Pertjajah Luhur wil duidelijkheid in deze kwestie. In een schrijven aan Bouterse heeft de partij gevraagd om de ontheffingen terug te draaien. Somohardjo zegt dat hij in het weekend nog zal proberen Bouterse te bereiken om over deze kwestie te praten. "Wij willen duidelijkheid hebben. Zonder een goede onderbouwing zijn de twee onderdirecteuren ontheven uit hun functie. Dit kan niet", vindt de partij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May