Governor Hoefdraad blij met aanpak Godo
03 Aug 2013, 00:00
foto
Governor Gillmore Hoefdraad wordt verwelkomd in Albina, waar hij ook diverse dorpen bezocht. (Foto: Isaak Poetisi)


"Ik vind het fantastisch wat Godo in Marowijne doet", zei Gillmore Hoefdraad na zijn ontvangst door dorpelingen en crafters in het dorp Bambusi, nabij Albina aan de Marowijnerivier. De governor is ervan verzekerd dat Godo een goede job doet om Suriname verder te helpen ontwikkelen. Hij benadrukte dat het goed is dat de mensen hun geld op de bank zetten. Financiële educatie is volgens hem heel belangrijk, want mensen moeten beter met hun geld omgaan.

De monetaire autoriteit bracht op uitnodiging van Godo een bezoek aan Albina, de hoofdstad van het district Marowijne. Gelijk na aankomst kreeg hij een rondleiding op het filiaal van de Godo Bank aan de Struikenweg in Albina Centrum. Daarna maakte de delegatie haar opwachting bij het districtscommissariaat Marowijne.
Godo was vertegenwoordigd door algemeen directeur Frits Terlaan, de directeuren Kitty Wijdenbosch (Bank management), Ashwin Gopi (Commercie), voorzitter Edwin Watson van het bestuur, Fence Verneuil van Godo Foundation en diverse stafleden.

Toename aantal cliënten

Terlaan zegt dat het bezoek van de governor een boost kan betekenen voor Godo. Hij merkte op dat de bank bewust ervoor gekozen heeft om ook buiten Paramaribo de mensen tegemoet te komen. In Albina is succes geboekt met de vestiging van de Godo Bank. Watson deelde mee dat Godo sinds haar vestiging in Albina uitgegroeid is van 500 naar 3000 klanten in Marowijne.
"Al geruime tijd ligt het in de bedoeling om in de diepte invulling te geven aan het voornemen om de burger te betrekken", merkt Watson op. Het streven is om de rurale gebieden financieel te ontsluiten.

Hoefdraad zei dat Godo alle ondersteuning heeft van de Centrale Bank van Suriname. De governor zei dat Albina grenst aan Europa. De weg is intussen ook aanmerkelijk verbeterd. Er is veel potentie in het gebied door onder andere ook de goudactiviteiten. "Er moet een inhaalslag gemaakt worden om bij te dragen aan een sterkere financiële positie van de klant", zei Hoefdraad. Hij benadrukte dat de mensen moeten leren omgaan met geld. Als straks het goud op is, moeten ze ook hebben gespaard. Assembleelid Marinus Bee (ABOP) kon zich helemaal terugvinden in de woorden van Hoefdraad. Hij merkte op dat veel geld door de handen van de mensen gaat, maar ze moeten dit duurzaam weten te gebruiken. Daarvoor is educatie hard nodig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May