Regillio Yorks leeft en is geen crimineel (update)
01 Aug 2013, 05:00
foto
Regillio Yorks: Ik ben geen crimineel


“Ik ben sinds het verschijnen van het bericht bij de verschillende mediahuizen middelpunt van aandacht geworden. Mijn familie en vrienden zowel hier als in het buitenland en iedereen die dichtbij me is, wil weten wat er eigenlijk mis is gegaan. Ook via de social media gaat het nieuws als een razende trein dat ik ben neergeschoten. Het is erg lastig zo", zegt Regillio Yorks (18), die geen crimineel is en springlevend is.

Deze 18-jarige scholier vindt dat ten onrechte mensen denken dat de politie maandag hem zou hebben neergeschoten te Flora. De vader van Regillio is met zijn zoon getogen naar de politie om verhaal te halen. De politie werd geconfronteerd met de informatie en bij nader onderzoek bleek dat het om een zekere Regillio Yorke ging, die eveneens 18 jaar is en die door de politie is neergeschoten. Deze twee jongens verschilden slechts vier dagen in leeftijd van elkaar. Ook moest de vader met hem naar school om uit te leggen wat er is gebeurd.

Politiewoordvoerder Drohpatie Ramkhelawan zegt aan Starnieuws dat vader en zoon inderdaad geweest zijn naar de politie. Zij zijn ook naar de recherche gegaan. Hen is uitgelegd dat twee mensen dezelfde naam kunnen hebben. Het klopt volgens Ramkhelawan niet dat de verdachte die het leven heeft gelaten Yorke heet. Hij heet ook Regillio Yorks.

De politie was genoodzaakt om diverse malen te schieten op deze Regillio Y. Hij had kort tevoren met zijn kompaan een groot geldbedrag geroofd uit een auto aan de Vieruurbloemstraat. De politie die op zoek was naar hem, gebruikte vuurwapengeweld tegen de verdachte. De rovers renden verschillende kanten op. De politie sommeerde de mannen om halt te houden. Op gegeven moment was de politie genoodzaakt gericht te schieten, en is Regillio Y. geraakt. Zijn kompaan is voortvluchtig. Regillio Yorks hoopt dat nu iedereen weet dat hij geen crimineel is en nog springlevend is.

Naschrift: Uiteindelijk blijkt dat de verdachte die is doodgeschoten, Regillio York heeft.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May