Randjietsingh wil duidelijkheid over beschikking overheidsinformatie
31 Jul 2013, 02:00
foto


Per presidentieel besluit is vastgesteld dat voortaan alle overheidsinformatie van de ministeries toegankelijk moeten zijn voor de president en de vicepresident. Over het presidentiële besluit zijn in het parlement dinsdag vraagtekens geplaatst. Fractieleider Radjkoemar Randjietsingh van het Nieuw Front, zegt dat de president hierover meer duidelijkheid moet verschaffen aan het parlement. Volgens hem kan hiermee het recht op privacy worden geschonden.

In het presidentiële besluit staat dat ‘in verband met de transparantie van het overheidsbeleid in het algemeen en in het bijzonder het integraal uitvoeren en monitoren van het ontwikkelingsplan 2012-2016, de informatie vanuit de ministeries inzichtelijker dient te worden gemaakt. Het is noodzakelijk en wenselijk dat de president en de vicepresident permanent toegang hebben tot elektronische en niet elektronische bestanden en data die onder beheer zijn van de ministeries. Op basis hiervan is dan ook besloten dat de president en de vicepresident permanente toegang krijgen.

Randjietsingh zegt de president hierover een brief te zullen schrijven. Aan Starnieuws legt hij uit dat normaal het staatshoofd al toegang heeft tot alle informatie. Het bij wet vastleggen hiervan kan inbreuk plegen op de privé informatie die niet altijd en bij iedereen terecht hoeft te komen. “Maar als het in een wet staat, kunnen mensen zo voor het gerecht worden gesleept dat zij de informatie niet prijs willen geven of delen”, legt Randjietsingh uit. Ook assembleevoorzitter Jennifer Simons maakte kort de opmerking dat er inderdaad meer duidelijkheid gewenst is hierover.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May