Daklozen Nos Kasita gaan naar Kinderhuis Saron
30 Jul 2013, 16:12
foto
Alle hulp wordt geregistreerd door het NCCR. NPS-voorzitter Gregory Rusland levert ook een bijdrage. (Foto: Raoul Lith)


De kinderen en begeleiders van Nos Kasita worden bijgestaan door een traumateam van het Psychiatrisch Centrum Suriname. Zij worden zo veel mogelijk tot rust gebracht. De hulp wordt centraal verleend via het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). Minister Lamuré Latour van Defensie deelde zojuist in De Nationale Assemblee mee dat de kinderen in Kinderhuis Saron zullen worden opgevangen. Er is vandaag een begroting van SRD 347.000 goedgekeurd door de raad van ministers.

De 85 kinderen die dakloos zijn geworden, zijn opgevangen in het gebouw van de Kamer van Koophandel (KKF). Toen de brand uitbrak maandagavond, waren er 81 kinderen in het tehuis. De rest was bij familie. Majoor Ulrich Corten, die waarneemt als coördinator van het NCCR, zegt aan Starnieuws dat binnen twee dagen naar de nieuwe locatie kan worden verhuisd. Latour zei dat er veel hulp binnenkomt van de samenleving, waardoor het geld nog niet hoeft te worden uitgegeven.

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo zuidwest merkt op dat alles aan gedaan wordt om de kinderen op hun gemak te stellen. Ze zijn diep geschokt door de ramp. Latour bedankte de mensen van de buurt en de zoon van eigenares Charlotte Dakriet die hun leven op het spel hebben gezet om de kinderen uit de brandende woning te halen. Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) zei dat prachtig werk is verzet om de ondersteuning te geven. Uit de samenleving is er veel steun gekomen. Er is meteen gereageerd vanuit de regering en NCCR om de mensen op te vangen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May