Dogojo zal zich sterk maken voor jongeren en vrouwen
30 Jul 2013, 15:05
foto
Assembleelid Joan Dogojo (Mega Combinatie/NDP)


Joan Dogojo (Mega Combinatie/NDP) zal zich als lid van De Nationale Assemblee vooral sterk maken voor jongeren en vrouwen. Zij merkte na haar toelating vandaag op, dat er veel moet gebeuren voor deze twee groepen. Daarbij is het hebben van een baan en een eigen huis belangrijk. Dogojo merkte op dat ze klaar is voor de job en een waardige dochter van de natie zal zijn, die deuren voor anderen zal opendoen.


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat ze blij is met de komst van een vrouw in het parlement. Vrouwen zijn nog erg ondervertegenwoordigd in het hoogste college van Staat. Carl Breeveld (DOE-voorzitter) wees er op dat in zijn partij is vastgelegd dat vijftig procent van de bestuursfuncties door vrouwen moet worden bekleed. Hij hoopt dat het parlement ook zover komt.

Succes toegewenst
Alle fracties hebben Dogojo succes toegewenst in haar carrière. Ricardo Panka, fractievoorzitter van Mega Combinatie, deelde mee dat Dogojo in een rijdende trein is gestapt. Ze zal gelijk in sneltreinvaart mee moeten functioneren de komende twee jaren die nog resten. Zij zal in diverse commissies deelnemen. Daarvoor zullen enkelen uit de combinatie plaats inruimen.

Dogojo is alle steun toegezegd. Zij zal zich het parlementaire werk in rap tempo eigen moeten maken. Ook vicepresident Robert Ameerali verwelkomde het nieuwe assembleelid namens de regering. Dogojo is opgeschoven nadat partijgenoot Rabin Parmessar de functie van minister heeft aanvaard.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May