Tien jaar geëist voor doden man in nachtclub
30 Jul 2013, 14:00
foto


Jurgen A. mag een celstraf van tien jaar verwachten. Dit is de eis van officier van justitie, Duncan Nanhoe. De man wordt ervan verdacht op 13 oktober vorig jaar Ricky Waterberg in een nachtclub door steken van een schaar om het leven gebracht te hebben. Dit hebben twee getuigen zien gebeuren.

Volgens Nanhoe heeft Jurgen A. opzettelijk het slachtoffer zware lichamelijke letsels toegebracht. Ook had hij op 20 augustus een vrouw bedreigd. De officier van justitie achtte doodslag niet bewezen. De vriendin van het slachtoffer verklaarde dat zij op een gegeven moment betast werd door een onbekende man. Zij vertelde dit aan Waterberg, haar vriend. Die zou de verdachte gevraagd hebben om dit gedrag achterwege te laten. Er ontstond een worsteling tussen beiden. Vechtend gingen ze naar buiten; het gevecht dat in de zaal begon, eindigde bij de deuropening.

Het slachtoffer zeeg bij de deuropening neer en zijn kleding was bebloed. De schaar werd gegooid op een leegstaand perceel. De verdachte verklaarde dat hij de schaar bij zich hield om marihuana te knippen. Hij beweerde dat hij uit zelfverdediging met de schaar zwaaide, waardoor het slachtoffer dodelijk werd geraakt. Volgens hem werd hij zonder enige reden door het slachtoffer op zijn borst geduwd. Jurgen A. heeft eerder een straf uitgezeten voor zware mishandeling met de dood als gevolg. Op 7 augustus zal advocaat Nacatia San A Young haar pleidooi houden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May