Vier jaar voor smokkel 57 kilo cocaïne in zoete patat
30 Jul 2013, 10:10
foto


Sanjeev M. is door rechter Maytrie Kuldipsingh tot een gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld. Daarnaast moet hij een geldboete van SRD 10.000 neertellen. Hij probeerde op 18 oktober vorig jaar 57 kilogram cocaïne, in zoete patat verborgen, te smokkelen naar Nederland. De cocaïne werd door het BID-team onderschept op de Johan Adolf Pengelluchthaven.

Officier van justitie, Roy Elgin, had een celstraf geëist van zeven jaar, een geldboete van SRD 12.000 of een hechtenis van 12 maanden. De cocaïne was in 657 staafjes verstopt tussen de zoete patat. In deze zaak werden eerst twee neven aangehouden, die bekend staan als groentehandelaren en een import- en exportbedrijf runnen. De zoete patat werd eerst uitgehold en werden de staafjes met cocaïne erin verstopt. De smokkelaars vielen door de mand, omdat de knollen te zwaar bevonden werden.

De veroordeelde verklaarde dat hij bedreigd werd door een zekere ‘Nevo’ om de goederen te transporteren. Als hij dit niet zou doen, zou hij doodgeschoten worden. Volgens de rechter kende de veroordeelde Nevo slechts drie weken en hij legde verschillende verklaringen over de smokkel af. Zij merkte op dat de veroordeelde opzettelijk heeft gehandeld. Het is de eerste keer dat hij in aanraking is gekomen met justitie.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May