Joan Dogojo: Geen tijd voor etnisch denken
30 Jul 2013, 05:00
foto
Joan Dogojo (Foto: FaceBook)


Vanaf vandaag is De Nationale Assemblee weer compleet met 51 leden. Joan Dogojo (Mega Combinatie/NDP) wordt beëdigd en toegelaten als lid van het hoogste college van Staat. “Ik ben goed voorbereid op de taak die mij te wachten staat, vooral geestelijk is dat zo", zegt de dertigjarige Joan Dogojo aan Starnieuws. Ze heeft twee studies afgerond. Ze heeft de titel Master in Public Administrations gehaald aan het FHR Lim A Po Instituut en aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname behaalde ze de titel Bachelor in Economie.

Dogojo schuift op nadat partijgenoot Rabin Parmessar de parlementaire zetel inruilde voor het ministerschap. Hij heeft in juni het roer overgenomen op het Ministerie van Openbare Werken. Dogojo heeft haar sporen verdiend op het gebied van jeugdontwikkeling en ondersteunt ook veel jeugdactiviteiten.“Het is vanzelfsprekend dat jongeren me aandacht gaan hebben”, geeft de aankomende parlementariër aan. Zij vindt het een eer om de gemeenschap op dat niveau te mogen vertegenwoordigen.

Niet etnisch denken
Dogojo woont in Pontbuiten en is opgegroeid op Frimangron. Haar ouders hebben de volle ondersteuning gegeven en hebben ook hoge verwachtingen. Ze wil zich sterk maken voor deze wijken en noemt ze daarom “buurten in ontwikkeling”. Huisvesting staat hoog op haar agenda. Elke Surinamer moet in aanmerking komen voor een woning. Dogojo vindt dat op zijn minst de condities daartoe geschapen dienen te worden, voor mensen die geen woning kunnen kopen.

Volgens de NDP-er dienen “problemen in het veld geografisch aangepakt worden. Het is nu geen tijd meer om etnisch te denken”. Voor haar is belangrijk dat het Surinaamse belang voorop staat. Er zijn gebieden die een push nodig hebben om op hetzelfde niveau te komen met de rest van het land. Zo kunnen jongeren van Ramgolam, Abra Broki maar ook de polders in Nickerie, ondersteund of begeleid worden".

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May