Stichting zoekt draagvlak voor leiderschapsconferentie
30 Jul 2013, 02:00
foto
De delegatie van de Stichting Opwekking op bezoek bij minister Moestadja. (Foto: Biza)


De Nederlandse stichting Opwekking wil in 2014 een conferentie over leiderschap houden in Suriname en hierbij zoveel mogelijk groepen betrekken. Vertegenwoordigers van de stichting, Serge Andre, JanHendrik Ijtsma en Joop Gankema, zijn momenteel in Suriname voor het zoeken naar draagvlak, onder meer bij personen die in Suriname hun sporen op het gebied van leiderschap hebben verdiend. Maandag zijn zij ontvangen door minister van Binnenlandse zaken (Biza), Soewarto Moestadja.

De conferentie moet jaarlijks gehouden worden. Gankema zegt dat het niet de bedoeling is dat vanuit Nederland wordt bepaald hoe leiderschap eruit moet zien. Hij is blij dat verschillende leiders dit initiatief zien zitten en uitkijken naar de verdere uitwerking van de plannen.

Moestadja zei ingenomen te zijn met de plannen van de stichting. “Hier kunnen alle leiders in het land van profiteren. Goed leiderschap vertaalt zich naar een betere kwaliteit van de samenleving”, stelt hij. Moestadja werd bijgestaan door het hoofd van de afdeling Eredienst, Stanley Soeropawiro, zegt de voorlichting van Biza. Soeropawiro gaf aan dat de afdeling Eredienst elke activiteit die vooruitgang van de samenleving bewerkstelligt, ondersteunt.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May