Wageningen heeft binnen een jaar nieuw Ziekenhuis
27 Jul 2013, 06:00
foto
Ziekenhuisdirecteur Antoine Elias en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh zijn verrast met de grondpapieren van het ziekenhuis Wageningen.


Wageningen zal uiterlijk 1 juli 2014 de beschikking hebben over een compleet nieuw ziekenhuis. De plannen zijn volgens directeur Antoine Elias van het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) in een vergevorderd stadium. Dat het gebouw er nog niet staat, komt omdat er nog geen geschikt terrein was.

Bij wijze van verassing en als cadeau heeft minister Steven Relyveld vrijdag de grondpapieren overhandigd aan districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh en Elias. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van het nieuwe gebouw voor het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer in Nieuw Nickerie.

Petronella ziekenhuis

De aankondiging van de verassing werd gedaan door parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP). “De minister heeft een cadeau voor u meegenomen”, zei hij. Volgens Doekhie was het de bedoeling dat president Desi Bouterse persoonlijk de overhandiging zou doen op 2 augustus te Wageningen. Echter is er een wijziging gekomen in het programma van de president. “Als dat zou zijn doorgegaan zou binnen acht dagen ook de eerste steenlegging plaatsvinden. Dat is nu even uitgesteld, omdat de grote baas dat zelf gaat doen”, zei Doekhie.

Minister Relyveld zei bij de overhandiging te hopen dat de bouw van het ziekenhuis snel en zonder problemen zal plaatsvinden. “Ik wens de gemeenschap zo min mogelijk ongevallen en ziektes toe. Maar we anticiperen alvast omdat we niet weten wanneer ziektes aanbreken”, zei de bewindsman. Elias deelde mee dat de naam het Petronella ziekenhuis zal zijn. Voor het maken van een geschikt logo voor het ziekenhuis zal er voor de jongeren van het district een prijsvraag worden uitgeschreven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May