Suriname op internationale museumvergadering
30 Jul 2013, 12:30
foto


Suriname neemt deel aan de algemene vergadering van de Internationale Raad voor Musea, ICOM, in Rio de Janeiro, Brazilië. Museumdeskundigen en experts over de hele wereld zullen zich gedurende 10 tot 17 augustus buigen over allerhande museumvraagstukken.

Archeoloog Benjamin Mitrasingh zal Suriname vertegenwoordigen. Hij is sinds 1980 lid van de ICOM. Van de Unesco heeft Mitrasingh een travelgrant gehad om de conferentie bij te wonen. Sinds 1990 maakt de archeoloog zich sterk voor de realisatie van een Nationaal Museum in Suriname. Als voorzitter van de stichting Cultuureducatie timmert hij aan de weg voor culturele bewustwording.

In 1990 had de Unesco-deskundige voor het Caribisch Gebied, Alwin Bully, de stichting bezocht en zijn waardering uitgesproken over het museumontwerp, in de vorm van een maquette compleet met een elektrische waterval, met de woorden: ‘ik denk niet dat Cuba nog zover is als jullie hier in Suriname. Hou vol, want het ziet er werkelijk prachtig uit’, vertelt Mitrasingh.

“Op de wereldconferentie in Rio ga ik vooral steun zoeken voor ons eigen Nationaal Museum, maar ook voor ons eigen Icom-comité, opdat alle musea in ons land, een keertje zo een formidabele museumconferentie van de Unesco mogen meemaken’. Hij voelt zich zeer vereerd “met deze bijzondere uitnodiging.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May