Verdachte: Ik kan nooit zo hard hebben gereden
26 Jul 2013, 20:00
foto


De verdachte Patrick S. die ervan verdacht wordt op 31 mei aan de Kennedyweg de maximale snelheid overschreden te hebben, kan zich niet terugvinden in de geconstateerde snelheid door de flitser. Volgens de tenlastelegging heeft hij een misdrijf begaan, omdat hij 50 kilometer per uur te hard zou hebben gereden.


De politieman die gehoord werd in deze zaak, verklaarde dat hij op die dag als ‘stopper’ functioneerde. Hij kon zich het geval niet goed heugen en was niet consistent in zijn verklaringen, waardoor rechter Danielle Karamatali steeds terug moest komen op de vragen. “U maakt uw verklaringen ongeloofwaardig, terwijl de verdachte consistent is in zijn verklaringen”, merkte Karamatali op.

Volgens de verdachte heeft hij de snelheid wel overschreden, maar hij kon nooit zo hard hebben gereden. “Een pick-up die voor mij reed, had een snelheid van 83 km/u. Ik heb hem niet ingehaald. Hoe heb ik dan meer? Toen ik bij de tafel ging, hoorde ik de agent communiceren. Zij hadden het over een grijze Ipsum, maar dat was de wagen die voor mij reed en een zijweg insloeg. Het was rond half zeven ’s avonds en de actie werd ter hoogte van het districtscommissariaat Para gehouden”, verklaarde Patrick S.

Tegenstrijdigheden
De agent kon niet aangeven of er vluchtwegen waren. De verdachte merkte op dat hij via Google Earth wel kon vaststellen dat er twee zandwegen zijn. Ook werd de verdachte niet voorgehouden dat hij het recht heeft om te zwijgen. Volgens de agent was dit wel het geval geweest. Hij had een standaard proces verbaal ingevuld. De rechter vroeg hem waarom hij alles heeft ingevuld terwijl sommige zaken niet van toepassing zijn. De politieman beweerde dat het om een standaard proces verbaal gaat.

De flitser gaf op die bewuste dag het kentekennummer, merk en de kleur van het voertuig door. De flitser zat in een onopvallende auto langs de weg geparkeerd. Volgens de verdachte kon de stopper de flitser niet zien, omdat er een bocht was, waardoor hij geen overzicht kon hebben. De agenten die met de registratie te maken hadden, waren achter het gebouw van het districtscommissariaat.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May