CUS: Iftár geeft boodschap van discipline
26 Jul 2013, 14:00
foto
De deelnemers aan de iftár donderdag in de Congreshal. (Foto: CUS)


Degene die vast, vergaart volledige voldoening van voeding aan het eind van het vasten en heeft vreugde van de spirituele vooruitgang in zijn leven. Dat komt ook door de extra gebeden die deze maand worden gedaan, merkt de Culturele Unie Suriname (CUS) op.

De unie heeft donderdag haar derde achtereenvolgende iftár (het ontvasten) in de Congreshal gehouden. Miljoenen moslims over heel de wereld doen mee met het vasten, de Rámádán -periode. Er is een behoefte om dit belangrijk religieus evenement te organiseren, zegt de CUS.

De beoefening voor onthouding van alle zingenot heeft in vele religiën haar plaats. De Islám is echter uniek daar zij het wereldse streven niet negeert en tegelijkertijd het transcendentale opzoekt met fysieke conditie voor spiritualiteit en van geestelijke vooruitgang.

Instructie van boven uit
“De Iftár geeft ons de boodschap van discipline,” stelt de unie. In dit geval kan dat gezien worden als de behandeling die wij ons lichaam en zijn zinnen geven door het vasten. Het doel is de orde in ons leven te verkrijgen die noodzakelijk is voor instructie, de instructie van boven uit, van de Almachtige, legt de CUS uit.

Tijdens de Rámádán herinnert de moslim zich dat zijn leven beheerst en gedisciplineerd moet zijn door opoffering en zelfcontrole.”De Culturele Unie Suriname is ervan overtuigd dat dit een universele boodschap is en is weggelegd voor onze gehele Surinaamse samenleving.” De unie spreekt de hoop uit dat “we samen een stap dichterbij in ons streven komen om dit nobel doel te bereiken.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May