Verdachte bekent hennepplanten geteeld te hebben
26 Jul 2013, 09:56
foto


De verdachte Abdoelsahied N. heeft donderdag op de rechtszitting bekend dat hij in zijn woning 37 marihuana planten teelde. De plantjes waren in een kast in een kamer in de benedenverdieping van de woning. Volgens de verdachte had hij de planten van een zekere Radjesh A. gekregen en had hem beloofd deze verder te verzorgen. De medeverdachte is nog spoorloos.

De agent die gehoord werd in deze zaak verklaarde dat hij in opdracht van de inspecteur naar de Anton Dragtenweg ging, alwaar de verdachte woont. De verdachte was niet thuis. Zijn dochter belde haar moeder op en die belde op haar beurt haar man, de verdachte, op. In de kamer werden naast de planten ook andere spullen aangetroffen. Zo trof de politie vitamine voor de plantjes aan.

Een tweede getuige, een agent, zei dat de woning van de verdachte omsingeld werd door het Arrestatie Team. De verdachte legde toen aan de politie uit dat Radjesh A. wegens verhuizing hem vroeg of hij de planten wilde verzorgen. “De benedenwoning werd ingericht, terwijl de familieleden van de verdachte boven moesten blijven. Zij wisten van niks af. Nadat Radjesh A. vertrok, nam Abdoelsahied N. de zorg voor de plantjes over. Er werden twee jerrycans met vloeistof en acht flessen met vitamine aangetroffen. De meeste flessen waren geseald”, verklaarde de politieman.
De verdachte bevestigde tegenover rechter Alida Johanns dat hij de plantjes heeft geteeld. De behandeling van de zaak is uitgesteld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May