Hooghart verwerpt bedreiging van ABOP
26 Jul 2013, 00:00
foto
Vakbondsleider Ronald Hooghart


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), vindt dat de tijd van bedreigen allang voorbij is. "Ik ben voor niets en niemand bang. Ik zal mijn werk altijd blijven doen", zegt de vakbondsleider aan Starnieuws. Hij reageert hiermee op een verklaring uitgegeven door de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP). Het Wetenschappelijk Bureau en de jongeren van de partij zeggen dat de aanval van Hooghart op minister Edward Belfort onacceptabel is en niet getolereerd zal worden.

De ABOP zegt zich te scharen achter het oordeel van veel Surinamers die vinden dat Belfort een bijzondere dienst bewijst aan de gemeenschap. "Tal van positieve resultaten, waaronder de strijd tegen de criminaliteit, blijken sinds zijn aantreden als minister van Justitie en Politie te zijn teweeggebracht. De ABOP is dan ook van oordeel dat de heer Edward Belfort in zijn hoedanigheid van minister van Justitie en Politie, maar ook de andere ministers van de ABOP bijzondere waarde toevoegen aan de regering Bouterse-Ameerali, die mede met de steun van ABOP tot stand is gebracht", staat in de verklaring van de partij.

Waarschuwend woord
ABOP vindt dat Hooghart continu bezig is met aantijgingen op ministers van de partij. Eerst was het Alice Amafo en nu Belfort. Dit dwingt de partij "een waarschuwend woord te richten aan de heer Hooghart". ABOP zegt op generlei wijze constructieve kritiek te schuwen op het beleid van de regering of van een individuele minister. "Maar de aanval van de heer Hooghart op het door ABOP voorgedragen lid en geaccepteerd in de functie van minister van Justitie en Politie, Mr. Edward Belfort, is voor de partij onacceptabel, omdat de heer Hooghart niet alleen de persoon Edward Belfort bespreekt en onaangenaam is, maar voornamelijk ook de partij ABOP. Dit gedrag van de heer Hooghart zullen wij van de ABOP, niet langer tolereren. De heer Hooghart moet weten dat de partij ABOP achter de regering Bouterse-Ameerali staat en derhalve ook achter de ministers die door de ABOP zijn voorgedragen", staat in de verklaring.

Hooghart merkt op dat hij niks persoonlijks heeft tegen ABOP-ministers. Hij levert kritiek op het beleid en dat is zijn goed recht. "Als CLO zien wij wat er gebeurt in het veld. Wij hebben niks tegen bijvoorbeeld minister Stanley Betterson", zegt de vakbondsleider. Hij vindt dat Belfort het Wetenschappelijk Bureau van zijn partij en de jongeren tot orde moet roepen. "Dit is een regelrechte bedreiging, waartegen de minister moet optreden. Ook de procureur-generaal moet handelen. Ik vraag me af in hoeverre de minister van Justitie en Politie betrokken is bij de opstelling van dit bericht", stelt Hooghart.

Minister was persoonlijk bezig
"Ik ben niet persoonlijk bezig. De minister heeft via de media gezegd dat door mijn gedrag de NPS mij uitgekieperd heeft uit de partij. Belfort moet kijken naar het gedrag van zichzelf en zijn eigen mensen", zegt Hooghart. Hij vraagt zich af of de mensen die met de verklaring zijn uitgekomen wel weten wat democratie is. De vakbondsleider merkt op dat elke burger kritiek moet kunnen uiten op het beleid.

Hooghart blijft erbij dat de minister een slecht beleid voert en niet berekend is voor zijn taak. De wijze waarop de minister omgaat met vakbondsleiders en belangen van de samenleving, is volgens Hooghart niet acceptabel. Hij maakt de situatie veel erger. Hooghart zegt dat hij niet bang is uitgevallen en voor niks en niemand uit de weg zal gaan. Met deze verklaring blijkt volgens hem weer dat de minister niet in staat is democratische verhoudingen te begrijpen. "En dan is hij minister van Justitie en Politie en maakt deel uit van de coalitie", stelt Hooghart.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May