Het verhaal van de splinter...
26 Jul 2013, 04:00
foto


Naar aanleiding van een artikel aangeboden door de afdeling Paramaribo NPS ter publicatie d.d. woensdag 4 juli 2013, heeft de afdeling Paramaribo van de NDP besloten een reactie hierop te geven.
Het valt reeds geruime tijd op dat vanuit het groene erf de zogenaamde 'pijlen van kritiek' gericht op de regering-Bouterse hun doel missen en de schietkracht van de 'boog' is afgenomen.

Kritiek van de zuivere rede blijkt nu meer afwezig dan aanwezig te zijn en dit gaat naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trend worden van politiek voering door sommige leden van politieke partijen zoals de NPS.
Het jammerlijke in deze is dat bepaalde individuen niet de verantwoordelijkheid willen opeisen voor de aantijgingen, beschuldigingen en insinuaties die gebezigd worden in de gepassioneerde wijze van kritiek leveren.
In de drift om naar buiten te treden wordt regelmatig tot bijna altijd, de naam van een afdeling van een politieke partij bijna als pseudoniem gebruikt door individuen bij wie het misschien ontbreekt aan durf en moed.
Vaak is deze kritiek dan ook van een substantieel laag gehalte en doet veel denken aan het eeuwen oude verhaal van de splinter en de balk.
De analyses door hen gedaan zijn daarom van generlei waarde.
Er is naar mijn bescheiden mening niets ingewikkelder als een discussie die handelt over de waarheid.
Immers...uw waarheid hoeft niet mijn waarheid te zijn. Het is een kwestie van perceptie.

Gecompliceerder wordt het als individuen zichzelf het predicaat van ter zake deskundigen toebedelen. Zonder hiervoor een gedegen studie, al dan niet op HBO of Academisch niveau te hebben genoten.
Zwaarwichtige vraagstukken de economie en het monetair beleid van een regering rakende, beantwoord je toch niet door 's morgens op te staan en je als econoom voor te doen?
Het zijn processen en mechanismen die het best bestudeerd kunnen worden door hen die jarenlange offers hebben gebracht om een academische graad te behalen en met vallen en opstaan ervaring hebben opgedaan die zij kunnen aanwenden om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de verdere opbouw van hun land en volk.
Een bekende Amerikaanse schrijver heeft ooit de volgende uitspraak gedaan:
Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.
"Een ander zorgwekkend punt" is de verdraaiing van feitelijke gegevens waarbij het doel zogenaamd de middelen heiligt.
Zoals het een volwassen politiek partij betaamt is het van eminent belang dat deze zich veelal concentreert op partij politieke aangelegenheden, een gedegen communicatie met haar achterban en het formuleren van een goed verkiezingsprogramma.
Zeker als het gaat om een politieke partij die niet meer in het machtscentrum zit en waarvan gerust gesteld kan worden dat het nu meer dan ooit de tijd is om haar huiswerk te maken, gezien de resultaten van de laatst gehouden verkiezingen.
Tijd is niet een echte bondgenoot van zulke partijen.
De inhaalslag die moet worden gemaakt om het electoraat te overtuigen het beter te zullen doen in de toekomst leent zich niet ervoor om af te dwalen en op glad ijs terecht te komen.
Nog minder bevorderlijk is het om onrust te zaaien in een harmonische samenleving als de onze.

Voor de exactheid is het goed om aan te geven dat de huidige president van de Republiek Suriname de voorzitter is van de politieke partij met het meest behaalde aantal zetels bij de verkiezingen van 2010.
Impliciet geeft dit aan dat het grootste segment van het electoraat heeft aangegeven de gestelde doelen vervat in het verkiezingsprogramma van de Nationale Democratische Partij, als ook het regeer akkoord te respecteren.
De implementatie hiervan zal daarom nimmer uitblijven.

Het is in deze tijd van economische crises in verschillende delen van de wereld meer dan ooit belangrijk dat wij als recht geaarde Surinamers een meer nationalistische houding aannemen en contra productieve kritiek achterwege laten alsook afstappen van initiatieven die leiden tot het destabiliseren van de inspanningen die de regering Bouterse getroost om de economie van ons geliefd land langzaam maar zeker te laten groeien tot een van de betere in de wereld.
Suriname is een juweel.
laten wij dit gegeven met geheel ons hart koesteren.

De afdeling Paramaribo van de Nationale democratische Partij

Namens deze,

L. Ramahi
voorzitter
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May