Ameerali heeft begrip voor kritiek op minister Wijnerman
25 Jul 2013, 13:00
foto
Vicepresident Robert Ameerali


Vicepresident (vp) Robert Ameerali heeft op de algemene aandeelhouders vergadering van de Hakrinbank woensdagavond veel kritiek moeten aanhoren over minister Adelien Wijnerman van Financiën. Aandeelhouders zijn er niet over te spreken dat de jaarvergadering niet eerder kon worden gehouden, omdat de minister maandenlang zaken van de bank niet in orde heeft gemaakt.

Nieuwe leden van de raad van commissarissen (rvc) zijn niet benoemd, omdat de goedkeuring van de minister te laat binnenkwam. Dit agendapunt is uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Er moet nog een antecedentenonderzoek plaatsvinden door de Centrale Bank van Suriname.

Begrijpt kritiek
Ameerali zei op de vergadering dat hij begrip heeft voor de kritiek van de aandeelhouders. De Staat is met 51% grootaandeelhouder van de bank. De vp beloofde dat dit soort zaken niet meer zal plaatsvinden. Hij zal erop toezien dat stukken op tijd in orde worden gemaakt. De uiterste datum van de vergadering is 31 juli. Starnieuws verneemt dat door medewerking van Ameerali deze bijeenkomst toch nog kon worden gehouden, maar niet alle zaken zijn afgewikkeld.

De algemene ledenvergadering die rumoerig was, zwaaide de vp lof toe dat hij de kritiek op de minister niet heeft weggewuifd. "Dit zal niet meer gebeuren", beloofde Ameerali, die publiekelijk toegaf dat er verkeerd is gehandeld. De bank is zeker drie maanden aan het lijntje gehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May