Bewoners Paramaribo-noord willen veilige woonomgeving
25 Jul 2013, 08:00
foto


Bewoners van Elisabethshof en Flamingopark in Paramaribo-noord zijn moe van de aanhoudende inbraken in hun woonwijk. Enkele bewoners hebben onlangs de stichting Welzijn Elisabethshof en Flamingopark opgericht. Deze stichting moet zich hoofdzakelijk bezighouden met het veilig houden van de leefomgeving. Daarnaast zal er ook gelet worden op het milieu en de gezondheid.

De bundeling van de buurtbewoners wordt volledig ondersteund door de buurtmanager van het Korps Politie Suriname en de stichting Buurtwacht Collectief. Zij hebben toegegeven niet altijd in staat te zijn extra beveiliging te geven. De nieuwe stichting wil zoveel mogelijk buurtbewoners aangesloten hebben om effectieve plannen te maken hoe de veiligheid in hun woonomgeving te garanderen.

De stichting zal op 26 juli tijdens een vergadering meer informatie geven aan de buurtbewoners. Deze bijeenkomst wordt gehouden in het Jongensinternaat te Elisabethshof. Het is de bedoeling dat daar concrete plannen en afspraken worden gemaakt hoe te werk zal worden gegaan. De buurtbewoners die zich aansluiten bij de nieuwe stichting, kunnen een financiële bijdrage leveren om de kosten die worden gemaakt om de criminaliteit te bestrijden, te dekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May