Wegenkaart Commewijne voorziet in behoefte
24 Jul 2013, 22:30
foto
Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink, Sheilendra Girjasing en Angela Dewanchand nemen een kijkje in de roadmap van Commewijne.


Toeristen kunnen met de Free Commewijne Roadmap hun weg in dat district nu gemakkelijker vinden. Angela Dewanchand, directeur van Selco NV, uitgever van toeristische publicaties, heeft maandag exemplaren van de roadmap overhandigd aan de districtscommissaris van Commewijne Ingrid Karta-Bink.

Ook de historische waarde van Commewijne wordt onder de aandacht gebracht met deze plattegronden. De cartografie van de roadmap is in het buitenland gedaan. "Nadat de kaart uit het buitenland terugkwam hebben wij alles gecontroleerd. We zijn door alle straten in Commewijne gereden en hebben zowel de straten als de straatnamen gecontroleerd. We zijn alle informatie nagegaan op de kaart", zegt Dewanchand.

Grote behoefte
Voordat de kaart is geproduceerd, is er zeker een jaar voorwerk gedaan. "Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Commewijne", aldus Dewanchand. Jaarlijks brengt Selco NV twee keer een editie van de kaart uit, in een totale oplage van 40.000, die dan verspreid wordt in het district, maar ook op diverse toeristische hotspots en via de adverteerders. "De behoefte aan roadmaps is erg groot."

Ondernemer en VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing, heeft ook een rol gespeeld in de totstandkoming van de districtsplattegrond. Hij juicht het initiatief toe. "De kaart heeft voordelen voor het district. Commewijne is een toeristisch district. Als de kaarten gedistribueerd worden bij de hotels, zien mensen hoe ze in Commewijne komen en waar de historische bezienswaardigheden zijn. Ook bij het vak Aardrijkskunde bij het onderdeel topografie kunnen leerlingen goed gebruik maken van de kaarten", aldus Girjasing. Als lid van de Lions Club zorgt hij voor de distributie naar voj- en vos-scholen.

Karta-Bink is ingenomen met de geste, staat in een persbericht over de uitgave. "Niet alleen buitenlanders kunnen hun weg nu beter vinden in het district, maar ook Surinamers. Wij weten dat Surinamers ook niet veel weten over het district. Nu kunnen ze met behulp van de kaarten veel meer te weten komen over Commewijne."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May