Besturen waterschappen volgen training over bestuur
25 Jul 2013, 04:00
foto
De voorzitter van de Commissie waterschappen Guido van der Kooye, wenst de bestuursleden succes toe met de trainingen. Links August Lila die de trainingen vanuit OWMCP coördineert. (Foto: OWMCP)


De pas gekozen twaalf besturen van de inliggende waterschappen volgen van 23 juli tot en met 22 augustus trainingen over bestuur. De basistraining is een onderdeel van het door de EU gefinancierd project ‘Capacity building for integrated watermanagement in Nickerie, West Suriname’ in samenwerking met de samenwerkende partners van OWMCP m.n. Wereld Waternet en het Waterschap Rijn en IJssel uit Nederland.

Na deze introductietraining zal er geïnventariseerd worden om na te gaan waar de waterschapsbesturen zich verder in willen verdiepen. De trainingen worden gegeven op de LVV-kantoren te Paradise en Clarapolder en het OWMCP kantoor in Nieuw Nickerie, zegt de OWMCP-voorlichting.

De onderwerpen die hier aan de orde komen zijn waterbeheer in Nickerie, de rol van waterschappen, organisatie (planning en budgettering) en samenwerking. Een verder trainingsprogramma zal afgestemd worden op de wensen en behoeftes van de doelgroep. De voorzitter van de commissie waterschappen, Guido van der Kooye, drukte de bestuurders op het hart, optimaal gebruik te maken van deze gelegenheid om daadwerkelijk de waterschappen operationeel te krijgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May