Tekort aan griffiers op bord president gelegd
24 Jul 2013, 08:00
foto


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft het probleem over het tekort aan griffiers besproken met president Desi Bouterse. Er zijn voorstellen gedaan om te komen tot een oplossing. Er is een structureel tekort aan griffiers, waardoor zij overbelast zijn.

Minister Belfort zegt aan Starnieuws dat hij het probleem heeft zien aankomen. Ook de griffiers hebben hem geschreven over de problemen. Naast het tekort gaat het ook om de werksfeer die te wensen overlaat. De situatie heeft gemaakt dat een griffier zijn ontslag heeft ingediend.

Volgens Belfort zijn er oplossingen mogelijk. De griffiers hebben besloten dat zij niet zullen meewerken aan extra zittingen. Dit betekent dat er nog meer stagnatie komt in het rechtsproces. Rechtszaken duren veel te lang. De griffiers willen dat structurele oplossingen gevonden worden, waardoor rechtszaken vlot kunnen verlopen en vonnissen op tijd beschikbaar zijn. De bewindsman zegt de zaak serieus te nemen, daarom heeft hij de aandacht van het staatshoofd ervoor gevraagd. Hij denkt binnen afzienbare tijd de oplossingen te bespreken met de Vereniging van de Griffiers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May