Girjasing beschuldigt Belfort van willekeur
24 Jul 2013, 01:00
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


Assembleelid Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) heeft via assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons een brief gestuurd naar president Desi Bouterse. In de brief gaat hij in op wat hij noemt “het selectief beleid dat gevoerd wordt door de minister van Justitie en Politie (Juspol) ten aanzien van het benoemen en ontslaan van ambtenaren van het ministerie.”

Girjasing stelt dat hij het er mee eens is dat er maatregelen getroffen moeten worden tegen ambtenaren die hun taak niet naar behoren uitvoeren. Deze maatregelen zouden echter wel op elke ambtenaar van toepassing moeten zijn.

Vragen aan de president
Aanleiding tot zijn schrijven is het geval van een penitentiair ambtenaar in vaste dienst die ontslagen is “vanwege onoplettendheid, onzorgvuldigheid en een grove mate van onvoorzichtigheid welke aan de dag is gelegd met betrekking tot het bewaken van een verdachte.” Naar aanleiding van dit voorval stelt hij verschillende vragen aan de president:

1. Mijnheer de President waarom zijn er geen ontslagen gevallen toen er een ontvluchting plaatsvond door een gedetineerde toen deze bezig was werkzaamheden te verrichten bij de privéwoning van de minister van Justitie en Politie?
2. Waarom zijn er geen ontslagen gevallen bij de ontvluchting van twee gedetineerden (Brazilianen) bij de strafinrichting te Duisburg?
3. Waarom zijn er geen ontslagen gevallen toen drie verdachten gevlucht zijn uit de strafinrichting te Hazard?
4. Waarom zijn er geen ontslagen gevallen bij de ontvluchting van gedetineerde Rattan bij het nieuw H.V.B. terwijl er op dat moment vele politieambtenaren en P.A.'ers aanwezig waren?

Girjasing vindt dat het overduidelijk is dat de minister een selectief benoemings- en ontslagbeleid toepast. Dit beleid, waarbij de minister met meerdere maten meet bij het toepassen van tuchtrecht op het personeel, druist in tegen de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Dit zou volgens hem leiden tot grote ontevredenheid en demotivatie in de samenleving, maar in het bijzonder binnen het Korps Politie Suriname en het Korps Penitentiaire Ambtenaren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May