Ondernemer beschuldigt dc en OW Nickerie
23 Jul 2013, 08:00
foto


De ondernemer Amit Kesari heeft bij diverse personen en instanties geklaagd dat districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie en Openbare Werken (Nickerie) steekpenningen aannemen. Hij heeft een half jaar geleden een vergunning ingediend voor het plaatsen van duikers. Hij kreeg te horen dat er fouten zijn gemaakt in de aanvraag, terwijl andere ondernemers in drie weken hun duikers aangevraagd en geplaatst hebben.

Assembleelid Premdew Lachman en districtsraadslid Naveen Tewarie van Nieuw Suriname zeggen aan Starnieuws dat ook zij op de hoogte gesteld zijn hierover. De ondernemer is gehoord en weer heengezonden. Lachman brengt in herinnering dat de toenmalige minister Ramon Abrahams van Openbare Werken in De Nationale Assemblee in mei heeft gezegd dat er geen vergunningen voor duikers verstrekt zullen worden in hoofdlozingen. Er is een speciale vergadering hieraan besteed naar aanleiding van duikers die geplaatst waren te Leiding 9 A.

Politiecommandant ingeschakeld
Intussen heeft Joeloemsingh de gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop ingeschakeld om te klagen over de uitspraken die hij doet over accepteren van steekpenningen. Hoewel Benschop de dc gerapporteerd zou hebben dat Kesari zijn verontschuldigingen zou aanbieden aan de dc, zegt de ondernemer dat dit niet besproken is met een onderinspecteur die hem vrijdag gesproken heeft over deze zaak.

Kesari blijft erbij dat hij onnodig gedupeerd is. Een bestuursopzichter heeft hem drie maanden geleden meegedeeld dat zijn vergunning fouten heeft en dat deze opnieuw ingediend moet worden. Hij merkt op dat hij niet gezegd heeft dat hij zijn excuses zal aanbieden. Lachman en Tewarie vinden dat deze kwestie grondig onderzocht moet worden. Er zijn aannemers die openlijk toegeven dat er steekpenningen worden betaald aan ambtenaren. "Als er een landelijke stop is en dit is in een openbare vergadering van het parlement meegedeeld, hoe is het dan mogelijk dat OW Nickerie positief advies uitbrengt en dat de dc overgaat tot het geven van de vergunning", vraagt Nieuw Suriname zich af.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May