Sport Instituut Burgos wint 2de Kata toernooi
22 Jul 2013, 12:00
foto
Een momentopname tijdens het 2de Kata toernooi in de Chinese Hal.


Sport Instituut Burgos heeft zich van zijn beste zijde laten zien tijdens het 2de Kata Toernooi van de Surinaamse Karate Associatie (SKA). In de 28 categorieën is 22 keer goud behaald. Karateschool Lelydorp is op de tweede plaats geëindigd en Karateschool Funkoshi op de derde.

Van de tien karatescholen hadden zich zes ingeschreven voor het toernooi. Van de 108 karateka’s waren vijf afgevallen. Het toernooi is gedraaid met 103 vechters, die in acht Kata team categorieën zijn uitgekomen en 20 individueel.

De andere scholen die hebben meegedaan zijn Sport Instituut Bushido, Sport Instituut Kime en Karateschool Combinatie Feller. Volgens de organisatie had het toernooi een vlot verloop en was de opkomst goed. Beginners zijn tijdens deze tweede competitie ook aan hun trekken gekomen. In vergelijking met het eerste toernooi had de SKA tot de leeftijdsklasse 15 jaar opgesplitst in Beginners en Gevorderden. De associatie hoopt dat zij volgend jaar meer Kata toernooien kan organiseren met de karatescholen.

Het volgende Karatetoernooi is op 18 augustus in de Chinese Hal. Sport Instituut Poeketie organiseert dan een Kumite competitie. Kata is een stijlpatroon waar je tegen een denkbeeldige tegenstander vecht, terwijl bij Kumite de karateka echt een gevecht aangaat.
pdf-icon.gif Uitslagen_SKA_Kata_toernooi_210713.xls                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May