Regionale toppers Boy Scouts gaan organisatie versterken
21 Jul 2013, 02:00
foto
Hoofdcommissarissen uit de regio kijken naar een filmpje van de Boy Scouts op internet.


Tevreden en geïnspireerd sluiten de hoofdcommissarissen de tweedaagse conferentie af. Zij hebben in hotel Krasnapolsky vergaderd over hoe zij in het Caribisch Gebied de Boy Scouts kunnen doen groeien en optimaal laten functioneren. Er zijn concrete afspraken gemaakt, waaraan de landen uit de regio zullen werken. De hoofdcommissarissen hebben veel huiswerk meegekregen.

Er zal de komende tijd veel aandacht besteed worden aan jongeren. Humphrey Schurman, hoofdcommissaris van de Boy Scouts Suriname, zegt dat er jongerenprogramma's opgezet zullen worden. "De padvinderij legt een goede basis voor zijn leden om sterke en betrouwbare individuen te worden. Wij moeten veel meer jeugdigen betrekken. Zij zijn het die straks zullen overnemen. Jong geleerd is oud gedaan en wij geloven dat de organisatie op die manier een grote bijdrage kan leveren aan een gezonde samenleving", meent Schurman.

Ook is overeengekomen om volwassenen, die geen padvinder zijn, deel te maken van het padvindersgebeuren. "Er zijn mensen met bepaalde kwaliteiten en vaardigheden met wie wij goed kunnen samenwerken", licht Schurman toe. Daarnaast willen de scouts samenwerken met verschillende organisaties in hun land. Op deze manier willen de padvinders meer bekendheid geven aan de organisatie, maar ook om de kwaliteiten van hun leden ten toon te stellen.

Fonds opzetten
Besproken is ook het opzetten van een fonds voor de Caribische padvinderij waarmee activiteiten gefinancierd moeten worden. Het wordt steeds moeilijker voor de organisatie in de regio om de nodige activiteiten te organiseren door geldgebrek. De landen zullen er ook werk van maken om de overheid nauwer te betrekken. “Dit is ontzettend belangrijk voor ons voortbestaan maar ook een mogelijkheid om de padvinderij naar de scholen te brengen", legt Schurman uit.

Een heel belangrijk punt waar de landen het over eens zijn, is om samen te werken aan versterken van de communicatie. "Als we onze doelen willen halen, is de communicatie onderling maar ook met de samenleving van groot belang", legt Schurman uit. "Vooral als we jongeren willen bereiken, zullen wij gebruik moeten maken van al de moderne communicatiemogelijkheden. Wij moeten aan eenieder kenbaar maken waarmee we bezig zijn en waar we voor staan." Afgesproken is alvast te werken aan een gezamenlijke website waar alle nieuwtjes over de padvinderij in de verschillende landen worden geplaatst. "De informatie op de website zal niet alleen over de padvinderij gaan", merkt Schurman op. "Zo zullen we ook te weten komen wat er zich in de landen afspeelt."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May