Somohardjo: Eenduidigheid nodig over Nieuw Koffiekamp
20 Jul 2013, 17:00
foto
Paul Somohardjo, voorzitter Pertjajah Luhur.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vindt dat er eenduidigheid van beleid moet zijn. Hij merkt op dat coalitiegenoot Ronnie Brunswijk vindt dat de goudzoekers van Nieuw Koffiekamp een ander concessiegebied moeten krijgen. Dit terwijl ze zelf gekozen hebben voor een gebied en er alles aan gedaan is om dit aan hen toe te wijzen.

Somohardjo zegt aan Starnieuws dat deze zaken verwarring brengen. Iedereen zegt iets anders. Ook in De Nationale Assemblee is deze kwestie aan de orde geweest. Diana Poki van A Combinatie merkte vrijdag op dat de goudzoekers van Nieuw Koffiekamp een gebied hebben gekregen, waar er geen goud zou zijn. De commissie Ordening Goudsector zegt juist iets anders. De goudzoekers zijn verwijderd uit het concessiegebied van Rosebel Gold Mines/Iamgold.

"Wij zitten midden in de vastenmaand, maar vinden toch dat er duidelijkheid van beleid moet zijn. De situatie is erg verwarrend. Het volk kan geen touw meer aan vastknopen", zegt Somohardjo. Hij stelt dat het volk op deze manier in verwarring wordt gebracht. Jammer dat over deze situatie geen duidelijkheid is gegeven in het parlement, terwijl de informatie wel beschikbaar was. Brunswijk is naar Nieuw Koffiekamp gevlogen en heeft de goudzoekers toegesproken. Hij zoekt naar een oplossing terwijl er afspraken zijn gemaakt over deze kwestie. De coalitieleider zal volgende week aan president Desi Bouterse vragen om deze zaak te bespreken, zodat er voor iedereen duidelijkheid is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May