Vrijspraak voor politieman in schietincident Saramaccastraat
18 Jul 2013, 06:00
foto
Onoverzichtelijke situatie aan de Saramaccastraat op 29 oktober 2011. (Archieffoto Starnieuws)


De politieman die ervan verdacht werd op 29 oktober 2011 opzettelijk het leven van Galimo Adjako beroofd te hebben aan de Saramaccastraat, werd door rechter Dinesh Sewrattan op de rechtszitting woensdag vrijgesproken. Volgens de rechter is het bewijs in deze zaak niet geleverd en kan de handeling van de politieman gezien worden als een ‘niet strafbare lichte schuld’. Officier van justitie, Duncan Nanhoe, achtte dood door schuld bewezen en eiste twaalf maanden celstraf.

Op de bewuste dag ging de agent samen met zijn collega naar de Saramaccastraat om een winkelier af te voeren. Een man had ruzie met de winkelier. De politieman trof daar aangekomen een menigte aan die zelf met de winkelier wilde afrekenen. De politie kon de menigte niet tot orde roepen en met veel moeite kon de winkelier afgevoerd worden. De wetsdienaar werd zelfs twee keren geslagen. De handeling van de politieman noemde de rechter ongelukkig en niet door grove schuld. Hij bevond zich op dat moment in een stressvolle situatie.

Om zichzelf te beschermen en om de menigte tot bedaren te brengen, trok hij zijn dienstwapen. Een schot ging af en deze raakte een onschuldige. De kogel is vermoedelijk afgeketst en trof een man die een baby op de arm had. Het slachtoffer bloedde ter plekke dood. Deze situatie veroorzaakte enorme opschudding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May