2300 jongeren doen mee met 'nationale schoonmaakactie'
17 Jul 2013, 13:00
foto
Minister Rabin Parmessar


Landelijk zullen 2300 jongeren meedoen aan het project 'Nationale Schoonmaakactie 2013'. Ze ontvangen elk een vergoeding van SRD 350 voor tien dagen werken. Ze kunnen zo hun ouders helpen om schoolspullen te kopen. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) gaf dinsdag het startsein van dit project, dat bekend stond als de 'Krin Kondre Actie'.

Deze actie moet scholieren milieubewuster maken. Parmessar zegt “niet tevreden te zijn met hoe wij nog omgaan met ons milieu. Er liggen nog veel petflessen op straat, er wordt nog steeds vuil uit de auto gegooid". Bewustwording van de gemeenschap is heel belangrijk, benadrukt Parmessar. “We kunnen wetten maken, maar als de mensen er niet achter staan, heb je niet het gewenste effect. Mensen moeten geïnspireerd zijn en gemotiveerd worden over milieuvraagstukken”, zegt de minister. “Mama Sranan mus fu krin, en a mus tan krin”.

Altijd netjes zijn
Parmessar brengt in herinnering dat hij eerder met deze activiteiten en werkzaamheden geconfronteerd is geweest. Tijdens de voorbereidingen van de ACP-EU conferentie heeft hij toen beloofd dat het schoonmaken vaker moet gebeuren.” Je gaat niet schoonmaken alleen wanneer gasten komen, je huis moet altijd netjes zijn”.

Het directoraat Openbaar Groen van OW zal belast zijn met de coördinatie. Jongeren tussen 14 en 18 jaar die schoolgaand zijn, kunnen zich aanmelden. Ze kunnen vanaf 24 tot 27 juli registreren bij Openbaar Groen en op het scholencomplex aan de Passiebloemstraat op Zorg en Hoop. De schoonmaakactie vangt op 26 augustus aan.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May