Tweeënhalf jaar voor seks met kind met beperking
16 Jul 2013, 05:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft Romano B. veroordeeld tot tweeënhalf jaar celstraf. Hij had op 26 januari 2012 seks bedreven met een meisje dat een geestelijke beperking heeft. De rechter vindt dat de veroordeelde misbruik heeft gemaakt van de toestand van het slachtoffer. Kuldipsingh achtte seks met het slachtoffer, dat zich in een machteloze situatie bevindt, bewezen.

De zus van het slachtoffer merkte op dat het meisje alleen haar ondergoed aan had, hetgeen niet gebruikelijk was. Zij ging op onderzoek uit en het slachtoffer deed voor wat er gebeurd was. Zij maakte daarbij gebruik van een beertje. De zus wist dat het om de veroordeelde ging, omdat er geen andere mannen thuis kwamen. Op de rechtszitting maandag bood de verdachte zijn verontschuldigingen aan voor het betasten van het meisje.

Toen de veroordeelde aangehouden werd, werden condooms en pornofilms bij hem in beslag genomen. Kuldipsingh achtte verkrachting van het slachtoffer door Romano B. niet bewezen en ontsloeg hem hiervan. Officier van justitie, Roy Elgin, had vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest geëist. Romano B. was eerder veroordeeld wegens diefstal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May