OIC roept op tot minder buitenlandse pelgrims
15 Jul 2013, 17:30
foto


De Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) heeft haar lidstaten opgeroepen om samen te werken met Saoedi Arabië ten einde het aantal pelgrims dit jaar met 20% te verminderen.

Saoedi Arabië heeft maatregelen getroffen om de hadj-gang dit jaar te vergemakkelijken. Het land wil behalve het aantal buitenlandse pelgims verminderen met eenvijfde, ook de lokale hadj-gangers met de helft terugbrengen.
Jaarlijks trekken zo’n 1,5 miljoen pelgrims naar Mekka, Saoedi Arabië.

De maatregelen hebben te maken met de verlenging van uitbreidingswerkzaamheden die de regering van het koninkrijk van Saoedi Arabië uitvoert in de twee heilige moskeeën om de hadj-gang tot een succes te maken voor alle moslims. De maatregelen moeten de inspanningen van de hadj-gangers ondersteunen en het verblijf van de pelgrims goed organiseren. De uitbreidingswerkzaamheden bij de twee heilige moskeeën zijn er dan ook op gericht om de stroom van pelgrims over de wereld te vergemakkelijken en ze te huisvesten.

De OIC wijst erop dat het besluit om de aantallen pelgrims te verminderen van tijdelijke aard is. Als de werkzaamheden zijn voltooid, zullen de twee moskeeën in staat zijn om in plaats van 1,5 miljoen pelgrims 2,2 miljoen te faciliteren, schrijft de OIC in een persbericht.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May