Venetiaan meldt zich af als chief scout
14 Jul 2013, 06:00
foto


Zoals eerder aangekondigd heeft ex-chief scout Ronald Venetiaan zich regionaal en internationaal afgemeld. Dit heeft hij schriftelijk gedaan bij de internationale organisatie in Genève en het regionaal bureau in Panama. Venetiaan moest plaatsmaken voor president Desi Bouterse die vanmiddag in het hoofdkwartier van de Boy Scouts wordt geïnstalleerd in de erefunctie.

Venetiaan heeft op 19 juli 2012 schriftelijk bedankt uit deze functie. Deze stap werd genomen nadat hij een verzoek daartoe van de Boy Scouts Suriname kreeg. De reden voor het verzoek is aangeduid als "gewijzigde omstandigheden in de regering van Suriname". Hij heeft de boodschap gekregen van hoofdcommissaris Humphrey Schurman. Venetiaan is geen president meer en op grond daarvan is hem gevraagd om zijn functie ter beschikking te stellen.

Aangezien de Raad van de Boy Scouts van Suriname nu haar besluit genomen heeft om de huidige president van de Republiek Suriname te benoemen tot chief scout, voert Venetiaan zijn in de brief van vorig jaar aangekondigde actie aan. "Daarbij wil ik graag uw aandacht vestigen op het feit dat het bestuur van de organisatie niet in staat is uit te leggen hoe de keuze van de nieuwe chief scout in lijn is met de waarden die moeten worden nageleefd door de jeugd, nationaal en internationaal, en in lijn met de Scouts Act in het bijzonder", schrijft Venetiaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May