Miguel: 'Ik kan niet geloven dat ik zonder medaille terugkeer'
14 Jul 2013, 02:00
foto
De atleten Dave Pika, Deborah Galong en Miguel van Assen in Donetsk, Oekraïne. (Foto: Surinaamse Atletiek Bond)


De atleet Miguel van Assen is heel teleurgesteld dat hij zonder medaille naar huis gaat. Door een scherpe pijn in zijn rechter hamstring kon hij zijn sprong niet afmaken op het jeugdwereldkampioenschap atletiek in Donetsk, Oekraïne. "Bij de volgende wedstrijd zal ik het beter doen", zegt Miguel, de kampioen van Suriname op de hink-stap-sprong.

Miguel had de warming-up achter de rug. Hij had enkele sprongen geoefend om er zeker van te zijn dat hij de balk goed zou raken. "Ik had dit niet verwacht en dacht ook niet aan een blessure maar alleen aan springen. Maar de pijn of kramp in mijn hamstring ging niet over. Ik heb gevraagd of ze het voor mij wilden tapen zodat ik weer kon springen. Mevrouw Vriesde en mijn coach hebben met mij gesproken en op het gevaar gewezen als ik verder zou springen, maar ik wilde niet luisteren en verder springen want ik zat in de finale. Ik heb een tweede sprong geprobeerd maar helaas, ik kon niet springen. Ik kon dit gewoon niet geloven", zegt Miguel die het gevoel heeft dat het gaat om een nachtmerrie.

Flinke domper
Letitia Vriesde, voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond en delegatieleider, zegt dat zij het bijzonder jammer vindt voor Miguel dat het zo is afgelopen. "Miguel is een wedstrijdatleet en als hij op de baan is, denkt hij alleen aan winnen en kan zoiets een flinke domper zijn", zegt Vriesde vanuit Oekraïne aan Starnieuws.

Miguel gaat later op de dag weer naar het medische team voor verdere controle. "Ik hoop dat de eerste diagnose 'kramp', correct is", zegt Vriesde. De Surinaamse delegatie is met drie atleten vertegenwoordigd op de Wereldjeugdkampioenschappen. Dave Pika en Deborah Galong zijn ook hink-stap-springers. Vriesde zegt dat de finale halen een bijzondere prestatie is. Deborah en Dave hebben zich niet weten te kwalificeren maar Dave heeft een persoonlijk record van 14.70 gesprongen. 161 landen doen mee aan de wedstrijden. De delegatie kan nu niet terugkeren, omdat alle vluchten volgeboekt zijn. 16 juli keren atleten en begeleiders naar Nederland terug om een dag later naar Suriname terug te keren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May