Soekra: Kwaku-festival nog steeds in Surinaamse handen
13 Jul 2013, 21:10
foto
Vincent Soekra van het Kwaku Summerfestival


Amsterdam - In het Bijlmerpark is het Kwaku Summerfestival, dat vier weekenden duurt, zaterdag van start gegaan. De gemeente Amsterdam heeft toestemming gegeven voor het houden van het festival. Vincent Soekra zegt dat de organisatie nog steeds in Surinaamse handen is, getuige de kraamhouders en de sponsoren. De Surinaamse Bierbrouwerij is een van de sponsoren van dit festival.

Aan de ingang staan er loketten waar je een toegangskaartje kunt kopen om binnen te kunnen. Je krijgt een bandje met de datum om je pols. Er staan suppoosten bij de ingang en er lopen veel beveiligers in uniform rond. De indeling van het terrein is in tegenstelling tot voorgaande jaren overzichtelijk en het ziet er piekfijn uit. Soekra: “Wij zijn ervan overtuigd dat je kunt spreken van een verbeterde organisatie als het netjes is en beter toegankelijk voor babywagens, minder validen en ouderen.”

Het terrein is overal voorzien van loopplanken en ijzeren rijplaten. Mocht het regenen dan nog valt het festival door deze voorzieningen niet in het water. Voor het overige is er niet veel veranderd. Het is en blijft een multicultureel festival, stelt Soekra. Er zijn beduidend minder provisorische bouwsels dan voorgaande jaren, maar de sfeer is als vanouds en het karakter is intact gebleven. “Eindelijk rust in de tent, wij doen ons best om het te laten slagen en volgend jaar weer te opteren voor de organisatie van dit evenement", zegt Soekra. Het festival duurt tot en met het weekend van zondag 4 augustus.

Asruf Muradin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May