UPS formeel opgegaan in VHP
13 Jul 2013, 17:30
foto
Henri Ori is VHP'er geworden. Hij wordt samen met de overige leden van de UPS verwelkomd door partijleider Chandrikapersad Santokhi.


Op de tonen van de 'dahbla' en een staande ovatie werden de leden van de Unie van Progressieve Surinamers (UPS) verwelkomd in stichting de Olifant, het hoofdkwartier van de Verenigde Hervormings Partij (VHP). De politieke partij is vanmiddag opgegaan in de VHP. De nieuwe leden stelden zich direct dienstbaar door het dak van de grote vergaderzaal te renoveren. Zij doneerden SRD 5000.

De UPS is tien jaar geleden opgericht en heeft aan twee verkiezingen meegedaan in combinatieverband. De UPS heeft als Volks Alliantie deelgenomen aan de verkiezingen in 2010. De organisatie heeft geen successen geboekt "door verraad en de onbetrouwbaarheid van de partners", gaf Henri Ori, voorzitter van de UPS aan. "De keus om op te gaan in de VHP is simpel. Het nieuwe leiderschap heeft een goede uitstraling, er zijn veranderingen doorgevoerd en we hebben dezelfde doelen" legde Ori uit.
De UPS heeft er anderhalf jaar over gedaan om de daad bij het woord te voegen en zich aan te sluiten bij de VHP.

Verlost
"U was deel van zoveel blokken die meer hadden van een struikelblok en een blok aan uw been. Vandaag bent u daarvan verlost", merkte Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, op. Santokhi ervaart de toetreding van de UPS als de zoveelste bevestiging dat er reden is om terug te keren naar de VHP. "Ik heb vanaf het begin van mijn aantreden alle leden die om wat voor reden dan ook waren uitgetreden, opgeroepen terug te keren. Het is mooi om te zien dat er gehoor aan wordt gegeven. Jullie horen hier thuis."

Santokhi beloofde dat de nieuwe leden alle ruimte krijgen om naar behoren te functioneren. De partijleider drukte hen op het hart om mee te doen aan de kadertrainingen. "Als we een grote olifant willen zijn, moeten we grote olifanten maken. We moeten goed voorbereid de verkiezingen ingaan."
Het is nog niet duidelijk met welke mate het ledenbestand van de VHP toeneemt. Voor Ori is belangrijk "niet de kwantiteit maar de kwaliteit waarmee we gekomen zijn. U kunt rekenen op onze loyaliteit."

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May