Leerkrachten Naschoolse opvang krijgen eind juli betaling
14 Jul 2013, 00:00
foto
Assembleelid Melvin Bouva, voorzitter vaste commissie Onderwijs en Volksontwikkeling.


De leerkrachten die meedoen met de naschoolse opvang, zullen uiterlijk eind van deze maand uitbetaald worden voor januari tot en met april. Er zijn oplossingen gevonden, waarbij alle administratieve problemen deze week opgelost zullen worden. "Besloten is om extra krachten in te zetten om stagnaties weg te werken", zegt assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP), voorzitter van de vaste commissie voor Onderwijs en Volksontwikkeling, aan Starnieuws.

In augustus worden de leerkrachten uitbetaald voor de maanden mei en juni. Een deel heeft de vergoeding al ontvangen. Bouva zegt dat intensieve gesprekken gevoerd zijn met minister Ashwin Adhin, zijn staf en de commissie Naschoolse opvang. Nagegaan is waar de knelpunten zijn. Er zijn concrete afspraken gemaakt. Ook de verantwoordelijkheden zijn goed doorgenomen.

Communicatie

Bouva merkt op dat vooral gebrek aan goede communicatie geleid heeft tot veel problemen. Ook het dragen van verantwoordelijkheid, bureaucratie en papierwerk hebben geleid tot veel irritatie bij leerkrachten die zich enthousiast hebben ingezet voor dit project.

Veel papierwerk moet bij het ministerie van Onderwijs in orde worden gemaakt. Daarna zullen de stukken worden doorgestuurd naar Financiën. Vrijdag moet Cebuma de stukken hebben om de betaalrollen uit te printen. Voor het komende schooljaar zijn er goede afspraken gemaakt, zegt Bouva. Het ministerie krijgt de inhoudelijke verantwoordelijkheid over de opvang. De commissie zal zich bezighouden met de logistieke zaken van het project.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May