Boetoe: Bewustwording jongeren stappen vooruit gegaan
13 Jul 2013, 10:00
foto
NJP-voorzitter Darryl Boetoe


Voorzitter Darryl Boetoe van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) vindt dat de bewustwording van jongeren over hun positie en toekomst stappen vooruit is gegaan. “Het is natuurlijk niet wat het wezen moet, maar in vergelijking met enkele jaren terug moet ik zeggen dat jongeren uitdrukkelijk aanwezig zijn en er meer sprake is van participatie in jongerenvraagstukken”, zegt Boetoe aan Starnieuws. Op 10 december zijn er nieuwe verkiezingen. Meer dan 120.000 jongeren mogen dan nieuwe leden van het NJP kiezen.

Boetoe merkt op dat vaak gezegd wordt dat jongeren nauwelijks te zien en te horen zijn. “Maar dat moet ik tegenspreken”. Boetoe zegt dat binnen twee jaar van zijn voorzitterschap van het NJP, het orgaan is getransformeerd naar een dat een wezenlijke bijdrage heeft kunnen leveren aan ontwikkelingsvraagstukken.
Boetoe vindt dat met jongerencongressen, gerichte themavergaderingen en actieve deelname aan maatschappelijke activiteiten, het NJP invloed heeft weten uit te oefenen op het politieke beleid.

Wapenfeiten
“Dit jeugdparlement heeft niet alleen weten te bereiken dat assembleeleden naar onze vergaderingen zijn gekomen, maar dat ook dringende adviezen zijn meegegeven en overgenomen”, memoreert Boetoe. Hij noemt onder andere, het probleem rond schoolboeken, gezondheidszorg voor jongeren en de instelling van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. “Daarnaast hebben jongeren actieve bijdrage in maatschappelijke vraagstukken en zijn ze meer dan voorheen te zien”, meent Boetoe, verwijzend naar radio en televisie programma’s.

De NJP-voorzitter voert aan dat het voor jongeren moeilijk is alleen te beslissen over hun positie. Het is leren en samenwerken met ouderen en komen op het moment van overname. Wat nu volgens hem moet gebeuren is dat vanuit de regering de juiste beslissingen genomen moeten worden. Dit is redelijk merkbaar. Boetoe zegt dat het bewustmaken van jongeren een voortdurend proces is. “We moeten ons er wel van bewust zijn dat actieve partij politiek ons geen soelaas zal brengen. We zullen een echte eenheid moeten vormen anders zullen we heel weinig tot stand brengen, samen kunnen we de richting van het land gaan bepalen”, zegt Boetoe. De verkiezing van nieuwe leden vindt plaats op 10 december.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May