Een jaar celstraf voor invoer drugs
12 Jul 2013, 11:30
foto


Rechter Alida Johanns legde een straf op van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar en een geldboete van SRD 500 of hechtenis van een maand aan Michele M. De tijd in voorarrest doorgebracht, wordt afgetrokken. Op 15 april viel zij door mand bij de Burnside controlepost. Zij had in de dubbele bodem van de tas drie zakken met in totaal 1320 gram marihuana.

De veroordeelde smokkelde de drugs vanuit Guyana. Zij beweerde dit spul van ‘Rasta’ in Georgetown gekregen te hebben en moest de drugs afgeven aan een zekere L. in Albina. De veroordeelde heeft steeds bekend dat ze op de hoogte was van de drugs. Ook is ze bewust van de nadelige gevolgen die dit spul met zich meebrengt. De veroordeelde kwam via de 'Back Track-route' Suriname binnen.
Michele M. komt uit Guyana en heeft acht kinderen. Zij verklaarde dat zij een kleine vergoeding zou ontvangen en dat geld aan haar kinderen zou besteden. Zij heeft het financieel erg moeilijk.

Kinderen de dupe
Officier van justitie, Ryan Autar, merkte op dat de veroordeelde slechts uit financieel gewin heeft gehandeld. Zij kon ergens gewerkt hebben om haar centen te verdienen. Volgens de officier heeft Michele M. niet eens aan het lot van haar kinderen gedacht. Hij benadrukte dat drugs de samenleving verzieken. Als gevolg hiervan raakt ook de economie verziekt. Hij eiste een celstraf van twaalf maanden, waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, een proeftijd van drie jaren en een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van twee maanden.

Advocaat Oscar Koulen deelde mee dat zijn cliënt steeds de waarheid heeft gesproken en vroeg om strafvermindering, vanwege haar sociaaleconomische leefsituatie. “De kinderen zullen eronder lijden. Zij hebben niet gevraagd om op deze wereld te komen, maar ze lijden wel onder de handelingen die gepleegd worden door de ouders”, pleitte Koulen. De rechter kon zich terugvinden in het antwoord van de officier van justitie. Zij achtte de feiten overtuigend en bewezen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May