Uruguay na strafschoppenreeks naar finale U20 WK
10 Jul 2013, 19:30

Uruguay heeft zich na een loodzware wedstrijd tegen Irak, geplaatst voor de finale van het U20 WK. Irak werd na strafschoppen met 7-6 verslagen. In de finale wacht Frankrijk, dat eerder op de dag Ghana opzij zette.

Irak scoorde in de 34ste minuut via de speler Adnan uit een fraaie vrije trap en leek geruime tijd af te stevenen op een historische finaleplaats. Uruguay deed verwoede pogingen om een beter resultaat neer te zetten, maar stuitte steeds op de Irakezen die met man en macht hun doel verdedigden. Het werd een wedstrijd met veel blessures en spelers werden menigmaal opgelapt om verder te kunnen.

Uruguay kreeg meer invloed op het spel toen Irak begon te verdedigen. De Zuid-Amerikanen openden een waar offensief op het vijandige doel en het was slechts een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker viel. In de slotfase werd de Uruguayaanse strijdlust beloond, toen de speler Bueno het leder in de 87ste minuut in het doel plaatste: 1-1. In de resterende tijd kwam Irak gevaarlijk dichtbij de winnende treffer, maar de Uruguayaanse sluitpost voorkwam erger.

In de verlenging die daarop volgde werd er niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Hierbij bleek Uruguay fortuinlijker en won de ontmoeting uiteindelijk met 7-6. De Zuid-Amerikanen plaatsen zich voor de finale en treffen Frankrijk daarin.