U-20 wk: Frankrijk verslaat Ghana (update)
10 Jul 2013, 15:03
Florian Thauvin, maker van beide doelpunten namens de Fransen

De U-20 voetballers van Frankrijk hebben hun Ghanese leeftijdsgenoten met 2-1 verslagen in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal voor deze categorie. In een fysiek zware wedstrijd werd het 2-1 voor de Fransen die zich met deze overwinning hebben geplaatst voor de finale.

Frankrijk begon flitsend aan de wedstrijd en kwam via goed combinatiespel telkenmale achter de verdediging van Ghana, maar verzuimde keer op keer doelrijpe kansen af te maken. Toch nam Frankrijk kort voor rust via Florian Thauvin een voorsprong: 1-0.

Direct na de rust bracht Ebenezer Assifuah de Ghanezen op gelijke hoogte:1-1. In deze speelperiode was Ghana beter op de bal en dreigender, maar gebrek aan samenspel deed dit land de das om. In de 74ste minuut was het andermaal Florian Thauvin die voor de Fransen het verschil uitmaakte: 2-1.

Vijf minuten daarna keek de Fransman Samuel Umtiti voor de tweede maal tegen de gele kaart aan en mocht dus eerder gaan douchen. Ondanks de numerieke meerderheid, slaagde Ghana er niet in meer uit de wedstrijd te halen. Frankrijk wint dus van Ghana en gaat door naar de finale.