Lachman: Chef RGB Nickerie vraagt terrein voor zichzelf aan
09 Jul 2013, 14:00
foto


Assembleelid Premdew Lachman (Nieuw Suriname) kon zijn ogen niet geloven, toen hij een aanvraag onder ogen kreeg van de chef gronduitgifte van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) Nickerie. Zohoragatoen Santoe-Imamdi heeft op 14 juni een brief naar de minister van RGB gestuurd om een stuk terrein, waar het RGB-kantoor gevestigd is, aan haar te willen afstaan ten behoeve van het ministerie.

Lachman zegt aan Starnieuws dat dit absoluut niet kan. "Hoe kan de chef RGB-afdeling Nickerie het terrein op haar naam willen overschrijven. Ik hoop niet dat minister Steven Relyveld hieraan meewerkt", zegt het assembleelid. Hij gaat deze kwestie ook in het parlement aan de orde stellen.

Gerenoveerd voor SRD 850.000
Het assembleelid brengt in herinnering dat het pand op het terrein aan de RP Bharosstraat in Nieuw Nickerie, gerenoveerd is voor SRD 850.000. Santoe maakte deel uit van de commissie. "Heeft zij het gebouw daarom gerestaureerd, om het later voor zichzelf aan te vragen!" Lachman vindt dit niet in de haak. Hij merkt op dat er zoveel vragen over dit gebouw zijn gesteld. Het gaat om het oud belastingkantoor van Financiën. Dit gebouw is gerenoveerd voor RGB.

De RGB-chef Nickerie geconfronteerd met de aanvraag, zegt aan Starnieuws dat ze het terrein niet voor zichzelf heeft aangevraagd maar voor het ministerie. Zij wil voorkomen dat derden, het zoals bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling het geval is, vrij domeingrond aanvragen. Zij benadrukt dat het niet voor haar persoonlijk is. Santoe is districtsraadslid van de Nationale Democratische Partij (Mega Combinatie). Lachman vindt het niet in de haak dat het terrein op naam van de persoon wordt aangevraagd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May