Surinaamse sociale werkers op internationale conferentie
09 Jul 2013, 01:00
foto
Deelnemers uit Suriname aan de conferentie. (Foto: Ramon Keijzer)


Ruim twintig maatschappelijk werkers uit Suriname doen mee aan de 11e Biennial Conference of Caribbean & International Social Workers Educators (ACSWE) in Curaçao. De conferentie is maandagmorgen gestart in het World Trade Center building Piscadera en duurt tot 12 juli.
Achtenzestig sprekers uit 26 landen uit de wereld, waaronder ook Suriname, zullen presentaties geven over ‘research, experiences and practices’.

De Surinaamse afgevaardigden zijn werkzaam bij de ministeries van Justitie en Politie, Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Regionale Ontwikkeling, Volksgezondheid, Arbeid, Technologie en Milieu en het Algemeen Bureau voor Maatschappelijke Hulpverlening (ABMH). Judith Valpoort-Vrede, directeur van het ABMH, leidt de delegatie. Ook assembleelid Carl Breeveld van DOE is aanwezig.

Ontwikkeling sociaal werk
Deze conferentie wordt gehouden op een historisch moment voor sociaal werk: internationale organisaties die zich bezighouden met sociaal werk, met name the International Association of Social Work Educators (IASSW), the International Federation of Social Workers (IFSW) en The International Council on Social Welfare (ICSW) gaan samenwerken naar een wereldagenda voor de ontwikkeling van het sociaal werk.

Suriname wil deze conferentie in 2015 organiseren. Breeveld zegt dat dit het moment is voor Suriname om de connectie te maken met het Caribisch Gebied en met de wereld. “Wij kunnen leren uit ‘the best practices’. Suriname kan zijn bijdrage leveren door onze culturele diversiteit en netwerken ter verbetering van ons land”, geeft hij aan volgens een persbericht van de organisatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May